Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /public/sites/kanoforum.start2paddle.nl/httpdocs/config/stats.inc.php on line 251
Kanoforum.nl kano, kajak, forum, kanoforum, wildwater, vlakwater, branding, kanovaren, wedstrijdsport, sport, freestyle, rodeo, events, canadees, varen, peddel, kanosteun
Nieuw op het forum?
Je kan je hier registreren! Wachtwoord vergeten?
Ynse
gepost door: Ynse op 02/03/18 08:46
Even voorstellen : naam is Ynse nieuw op dit forum en peddel al heel wat jaartjes. Ben van plan om in juni de Eems af te varen te beginnen in Warendorf, mijn vraag is: omvat de TA2 de hele Eems of moet ik nog andere kaarten hebben voor het begin.
Alvast bedankt voor eventuele antwoorden

Ynse

Reacties (1 van 1 pagina's) Bekijk laatste reactie op deze pagina
bjorri
\__/
gepost door: bjorri op 02/03/18 22:49
De TA begint pas bij Rheine, dan mis je een mooi stuk. Er is een apart setje kaarten vanaf Warendorf tot Rheine. Geen idee of die nog te koop is.

Als er redelijk water is dan stroomt het bij Telgte na de stuw sneller dan je kan varen, na een drie honderd meter staan er van beide kanten bomen over de rivier waardoor je dus blind doorheen knalt...

Mooie tocht, tot hoe ver wil je de Ems volgen?
http://kanowaard.nl http://peddelpraat.nl
Ynse
gepost door: Ynse op 03/03/18 18:39
Grappig dat jij nou reageert, het was jou berichtje dat me de vraag deed stellen.
Ben bang dat we het dan zonder kaart moeten doen, maar lijkt me geen probleem.
Zijn die kaarten misschien bij een locale kanu vereniging te krijgen
Plan is om tot Meppen te varen of misschien iets verder naar Haren waar we naar Ter Apel kunnen varen zeker niet verder ivm getijden enzo.
Start vanaf Warendorf en als er genoeg water is misschien een stuk eerder.
Als je nog tips hebt voor wild kampeer locaties of recente camping prijzen, graag !

Ynse
bjorri
\__/
gepost door: bjorri op 03/03/18 23:36
bart at bjorri punt en el
http://kanowaard.nl http://peddelpraat.nl
bjorri
\__/
gepost door: bjorri op 03/03/18 23:55
Zonder kaart zou ik niet doen, dat is risico nemen omdat er bovenstrooms stroomversnellingen zijn en die wil je wel tijdig weten inclusief hoe je evt. over kan dragen.

Tot Aschendorf gaat prima, daarna is het getijdenrivier. Dan kom je met hoog water wel in je boot maar met laag water er weer uit over een laag slik... Dat moet je dan extreem goed plannen en mogelijk eerst verkennen. Bovendien grote scheepvaart in een te smalle rivier.

Er zijn inderdaad diverse mogelijkheden om naar Nederland af te slaan. Bij Hanekenfahr kan je naar de Vecht bij Nordhorn en vanaf Haren inderdaad naar de Ruiten AA. Het handige van de Ems is dat je in vrijwel elke plaats ook op de trein kan stappen om je auto op te halen.

Oktober heb ik het gevaren, veel wild gekampeerd, de plekken herken je aan donkergroen op de kaart :-) Er zijn ook diverse campings onderweg maar die zijn niet open in oktober. Wild kamperen in juni valt natuurlijk veel meer op. Je kan bij elke kano, roei of andere watersportvereniging ook kamperen. In Meppen sliep ik voor vijf euro zelfs binnen (omdat er veel te veel lantarenpalen buiten stonden).

http://kanowaard.nl http://peddelpraat.nl
Ynse
gepost door: Ynse op 04/03/18 09:51
Ik heb de kaart besteld heb inderdaad geen zin om voor verrassingen te staan, heb ook een hond aan boord, en ik probeer de losse kaarten voor Warendorf en verder nog te traceren en anders mijn eigen schetskaarten maken met google earth. Goeie tip om te kamperen bij kano verenigingen al is mijn ervaring met wildkamperen goed in Duitsland zolang je geen rotzooi maakt is het snel goed, kan niet anders zeggen dan dat Duitsers vriendelijk zijn

Ynse
Advertentie:
Advertentie:
Promo:
© 2018 Kanoforum.